Αφαιρέστε τις μάσκες της υποκρισίας (Σχετικά με το ψήφισμα Matic)

IFM News

Από την Marija Stajić
10 Ιουλίου 2021
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε πρόσφατα ψήφισμα σχετικά με τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα δικαιώματα στην ΕΕ (2020/2215 (INI)), το οποίο εκπόνησε ο Κροάτης σοσιαλιστής Πρέντραγκ Φρέντ Μάτικ, (Predrag Fred Matić).
Το ψήφισμα καλεί όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να εξαλείψουν εντελώς όλα τα νομικά εμπόδια και περιορισμούς στην άμβλωση και να επιτρέψουν την άμβλωση από «επιλογή», (άμβλωση κατόπιν αιτήματος, χωρίς συγκεκριμένο ιατρικό ή άλλο λόγο) προκειμένου να ευθυγραμμιστεί η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «με τα διεθνή πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Και πέρα από αυτό, το ψήφισμα εκφράζει «λύπη» για το γεγονός ότι σε ορισμένα κράτη μέλη οι πάροχοι ιατρικών υπηρεσιών έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν να κάνουν άμβλωση λόγω της «λεγόμενης αντίρρησης συνείδησης» – για τους συντάκτες του ψηφίσματος, η προσωπική ηθική του ατόμου και οι ηθικές του αξίες είναι μια «λεγόμενη» αντίρρηση συνείδησης.
Εικ. Ανθρώπινο έμβρυο ηλικίας 7 εβδομάδων και 1 ημέρας, μη προστατευμένο είδος.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι φιλελεύθερα προσανατολισμένοι πολιτικοί έχουν ανοίξει την πόρτα σε άνευ προηγουμένου διευκολύνσεις για τις γυναίκες και προτρέπουν «τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν επιπλέον διευκολύνσεις για ασφαλή, ελεύθερη και προσαρμοσμένη στις τρέχουσες συνθήκες πανδημίας COVID-19, πρόσβαση στην άμβλωση, όπως την άμβλωση με το χάπι καθώς και την απόρριψη όλων των περιορισμών στην πρόσβαση στη διαδικασία έκτρωσης.» Πόσο υπέροχο! Πόσο παράλογο! Ενώ προσπαθούμε να σώσουμε ζωές λόγω της «παγκόσμιας πανδημίας», από την άλλη και συγχρόνως, οι γυναίκες θα μπορούν τώρα να αποτρέψουν την εμφάνιση νέων ζωών στον κόσμο ακόμη πιο εύκολα, όπως συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο που μπορεί να λάβει η γυναίκα το εκτρωτικό χάπι μέσω ταχυδρομείου και να κάνει μια αυτοσχέδια άμβλωση στο σπίτι. Επιπλέον, οι γυναίκες θα έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους πραγματοποιώντας μια τέτοια διαδικασία στο σπίτι, χωρίς ιατρική επίβλεψη και χωρίς υπερηχογράφημα πριν ή μετά τη «διαδικασία».
Τι μας θυμίζουν συνεχώς, «φορέστε τις μάσκες σας για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους άλλους»; Να προστατευτούμε από τι; Από την ασθένεια και το θάνατο; Γιατί; Γιατί κάποιοι αξίζουν τη προστασία και κάποιοι όχι;
Γιατί κάποιος οφείλει να νοιάζεται για την υγεία και τη ζωή των άλλων, όταν οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να σκοτώσουν τα αγέννητα παιδιά τους χωρίς λόγο, ενώ αυτά βρίσκονται στη μήτρα της μητέρας τους, που θα έπρεπε να θεωρείται το ασφαλέστερο μέρος;
Η Sylvia Spurek, πολωνική βουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διδάκτωρ, vegan, και αφοσιωμένη στα δικαιώματα και την καλή διαβίωση των ζώων, προφανώς πιστεύει ότι το ανθρώπινο μωρό δεν αξίζει την προστασία, και δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα στη ζωή. Δεδομένου ότι, είναι επίσης φεμινίστρια, συχνά φορά ένα μπλουζάκι που γράφει «Το μέλλον είναι για τις φεμινίστριες και τους vegan». Κατά τη συζήτηση για το ψήφισμα, δήλωσε: «Δεν υπάρχει ισότητα των φύλων χωρίς το καθολικό δικαίωμα στην ασφαλή άμβλωση. Δεν υπάρχει κανόνας δικαίου χωρίς να σέβεται την πλήρη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και δικαιώματα. Δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς το δικαίωμα στην άμβλωση. Με άλλα λόγια: «Δεν υπάρχει ισότητα των φύλων χωρίς το δικαίωμα να σκοτώνεις παντού και πάντα και με (δική σου…) ασφάλεια τα αγέννητα παιδιά σου. Δεν υπάρχει κανόνας δικαίου χωρίς σεβασμό στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και δικαιώματα. Δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς το δικαίωμα να σκοτώνουν τα αγέννητα παιδιά.»
Είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε τα ίδια επιχειρήματα να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά. Η φεμινίστρια βουλευτής δεν ενοχλείται ότι τα κορίτσια εκτρώνονται πολύ περισσότερο από τα αγόρια για έναν αποκλειστικά μισογυνικό λόγο – μόνο και μόνο επειδή είναι κορίτσια. Και ως vegan, δεν βλέπει τον παραλογισμό: Ενώ αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων και σώζει αυγά αετών και προνύμφες πεταλούδας, ταυτόχρονα πιστεύει ακράδαντα ότι οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν το απόλυτο δικαίωμα να σκοτώνουν τα ανθρώπινα μωρά τους χωρίς περιορισμούς.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το ψήφισμα υποστηρίζει επίσης την «ολοκληρωμένη σεξουαλική εκπαίδευση» και προωθεί τα πιο ακραία στοιχεία της ατζέντας των ΛΟΑΤ. Αντί να παρέχουν στα παιδιά στο σχολείο τις αληθινές πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλικότητα, την ορμονική αντισύλληψη, την άμβλωση, τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες κ.λπ. και να επιβεβαιώνουν τη σημασία της υγείας, του γάμου, του τοκετού, της τεκνογονίας, τα προγράμματα «ολοκληρωμένης σεξουαλικής εκπαίδευσης» λένε στα παιδιά να «χρησιμοποιούν προστασία» και «να ελέγχονται για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα τακτικά», δίνοντάς τους την ψευδαίσθηση της ασφάλειας και το διαβατήριο για συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες, και όταν η αντισύλληψη αποτυγχάνει – που συμβαίνει τόσο συχνά – μπορούν «απλά» να κάνουν άμβλωση, ως «εφεδρικό» σχέδιο.
Καμία κουβέντα για το ότι η ορμονική αντισύλληψη σταματά την παραγωγή των φυσικών γυναικείων ορμονών (οιστρογόνα και προγεστερόνη) και βάζει μια γυναίκα σε χημική εμμηνόπαυση. Ούτε ότι σταματά την παραγωγή τραχηλικής βλέννας (χωρίς την οποία δεν υπάρχει επιβίωση και δυνατότητα γονιμοποίησης του σπέρματος), που διαρκεί δύο χρόνια για κάθε έτος χρήσης της ορμονικής αντισύλληψης. Και καμία ενημέρωση ότι τα προφυλακτικά δεν αποτελούν προστασία έναντι του HPV (ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων) επειδή αυτός ο ύπουλος ιός – και σήμερα η πιο κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια μαζί με τα χλαμύδια – επιβιώνει στο δέρμα σε ολόκληρη την περιοχή των γεννητικών οργάνων, και όχι μόνο στις σωματικές εκκρίσεις, πράγμα που σημαίνει ότι πρακτικά το προφυλακτικό παρέχει πολύ ελάχιστη προστασία από αυτό. Καμία κουβέντα ότι η άμβλωση αφήνει μόνιμες ψυχοσωματικές συνέπειες, όπως στειρότητα, ρήξη της μήτρας, κατάθλιψη, άγχος και αυτοκτονικές σκέψεις.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θέλουν να λένε στα παιδιά μας να φορούν προφυλακτικό, να πάρουν ένα χάπι και να διασκεδάσουν! Απλά μην ξεχάσετε να φορέσετε και τη μάσκα σας!
Το ψήφισμα καλεί τον ΠΟΥ να αλλάξει τον ορισμό της στειρότητας ώστε να συμπεριλάβει τα ζευγάρια ομοφυλοφίλων και τα τρανσέξουαλ άτομα. «Σε ορισμένες περιπτώσεις, άνδρες τρανς και μη δυαδικά άτομα μπορεί επίσης να επιτύχουν μια εγκυμοσύνη», αναφέρει το ψήφισμα, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να τους παρέχεται φροντίδα μητρότητας.
Εικ. Βιολογική γυναίκα που θηλάζει το παιδί της – η άρρενος τύπου τριχόπτωση είναι συνέπεια της ορμονικής θεραπείας, πηγή: Elinor Carucci (TIME)
Φυσικά, κάθε έγκυος γυναίκα πρέπει να έχει ιατρική περίθαλψη. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η διάταξη ισχυρίζεται ότι και οι άνδρες μπορούν να γεννήσουν. Ένας τρανς άνδρας είναι στην πραγματικότητα μια βιολογική γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι άντρας. Ένα τέτοιο άτομο μπορεί να πάρει ορμόνες αντιθέτου φύλου, αλλά εάν μείνει έγκυος, αυτό σημαίνει ότι «αυτός» εξακολουθεί να έχει γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα (εσωτερικά και εξωτερικά) και ότι «αυτός» δεν λαμβάνει επί του παρόντος ανδρικές ορμόνες (προκειμένου να μείνει έγκυος) και να διατηρήσει την εγκυμοσύνη. Ο τρόπος με τον οποίο ντύνεται ένα τέτοιο άτομο, η αυξημένη τριχόπτωση λόγω ανδρικών ορμονών κ.λπ. δεν αλλάζουν το γεγονός ότι αυτή είναι μια βιολογική γυναίκα γιατί ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ !!!
Το ψήφισμα εξισώνει τα ζευγάρια που παλεύουν με τη στειρότητα και εκείνα που κατά πάσα πιθανότητα είναι σε θέση να συλλάβουν αρκετά κανονικά – αλλά επιλέγουν να μην το κάνουν (επειδή βρίσκονται σε ομόφυλη σχέση). Και τώρα τα τελευταία θα έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν από τις χώρες τους να χρηματοδοτήσουν τις διαδικασίες εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Η ευρωβουλευτής Margarita de la Pisa Carrión δήλωσε ότι «Αυτό το ψήφισμα δεν προστατεύει τις γυναίκες. Υποβαθμίζει την αξιοπρέπεια των γυναικών. Εξαπατά και υποτάσσει τις γυναίκες σε μια ψεύτικη ελευθερία που δεν τους επιτρέπει να σέβονται το σώμα τους και το θαύμα της ζωής που φέρουν μέσα τους ».
Ποιος καθιέρωσε πως το ανδρικό σώμα είναι ο κανόνας στην κοινωνία, έτσι ώστε οι γυναίκες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουν την εγκυμοσύνη και να εκτρώνουν τα συλληφθέντα παιδιά και γιατί, μας λένε οι φεμινίστριες, αυτός είναι «ο μόνος τρόπος να είμαστε ίσες με τους άνδρες»;
Δεν έχουν οι γυναίκες αξία έτσι όπως είναι, με όλες τις βιολογικές, ψυχολογικές, παραγωγικές και άλλες διαφορές τους; Δεν πρέπει ο φεμινισμός να βοηθήσει τις γυναίκες να είναι ΓΥΝΑΙΚΕΣ, να ολοκληρωθούν ως ΓΥΝΑΙΚΕΣ – και να μην προσπαθούν να γίνουν άντρες χωρίς ανδρικά γεννητικά όργανα και με λίγο λιγότερη τεστοστερόνη;
Η Sylvia Spurek υποστηρίζει τα δικαιώματα των ζώων επειδή, λέει πως: «υποφέρουν, ζουν σε στενά κλουβιά, με μικρόβια, υφίστανται μαζικές θανατώσεις»… Ταυτόχρονα υψώνει τη φωνή της για να υποστηρίξει τις μαζικές δολοφονίες αγέννητων ανθρώπινων μωρών. Από τις αρχές του 2021 έως τώρα (26 Ιουνίου 2021 στις 10:31 μ.μ.), έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 20.658.143 αμβλώσεις παγκοσμίως. Από την αρχή της «πανδημίας», 3.929.378 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το COVID-19 (26 Ιουνίου 2021 στις 10:33 μ.μ.).
Όλες οι ζωές αξίζουν να σωθούν στις μέρες μας. Ποια είναι όμως η πραγματική πανδημία;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *