Ημέρα του αγέννητου παιδιού

Ημέρα του αγέννητου παιδιού: Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που οι οπαδοί της Ουνιόν Βερολίνου στο πρώτο παιχνίδι της αγαπημένης ομάδας τους στην Bundesliga «έφεραν» μαζί τους στο γήπεδο τις φωτογραφίες των νεκρών οπαδών της Ουνιόν. Ανατριχίλα.

Ηλικιωμένες γυναίκες κρατούσαν στα χέρια τους φωτογραφίες των ανδρών τους, άνδρες των γυναικών τους, μάνες και πατεράδες τραγουδούσαν τα συνθήματα της ομάδας τους με τις φωτογραφίες των νεκρών παιδιών τους στα χέρια.

Συνθήματα που και αυτοί που έφυγαν από τον μάταιο τούτο κόσμο τραγουδούσαν όταν βρίσκονταν στις εξέδρες του γηπέδου της Ουνιόν. Όλους αυτούς τους συνέδεε η αγάπη τους προς την ίδια ομάδα και ένα όνειρο που δεν στάθηκαν τυχεροί να το ζήσουν.

Να δουν την Ουνιόν στην Α’ κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Πόσοι πατεράδες δεν θα ήθελαν να πανηγυρίσουν ένα γκολ της ομάδας τους αγκαλιά με το παιδί τους. Αγκαλιά με τον γιο ή την κόρη τους.

Ημέρα του αγέννητου παιδιού: Οι αγέννητες πόλεις

Πόσοι πατεράδες δεν έχουν πανηγυρίσει στην Ελλάδα τα γκολ τις αγαπημένης τους ομάδας αγκαλιά με τα παιδιά τους γιατί δεν γεννήθηκαν ποτέ; Πόσοι; Με μία πρόχειρη ματιά στα στοιχεία 350.000 είναι οι εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα, κάνοντας την χώρα την 1η χώρα πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων.

Κάθε χρόνο δύο πόλεις σαν την Πάτρα ή δύο περιοχές σαν την Καλλιθέα εξαφανίζονται από τον χάρτη επειδή δεν γεννιούνται ποτέ. Το 22% των Ελληνίδων δηλώνει ότι έχει κάνει μία τουλάχιστον έκτρωση στην ζωή της ενώ το 10% των γυναικών που κάνουν εκτρώσεις είναι έφηβες. Από τις 350.000 εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα οι 40.000 γίνονται κάθε χρόνο από κορίτσια κάτω των 18 ετών.

Ο υψηλός αριθμός των εκτρώσεων στην Ελλάδα κρύβει σε δεύτερη ανάγνωση μία ολόκληρη «βιομηχανία» που ζει από τους θανάτους παιδιών και όχι από τις γεννήσεις τους. Το 2018 στην Ελλάδα οι γεννήσεις ήταν 86.440 όταν το αντίστοιχο διάστημα οι εκτρώσεις ξεπέρασαν τις 350.000.

Για κάθε γέννηση παιδιού αντιστοιχούσαν 4 εκτρώσεις. Με έναν προχειρότατο υπολογισμό μία έκτρωση κοστίζει κατά μέσο όρο περί τα 400 ευρώ, άρα οι 350.000 εκτρώσεις τον χρόνο μαζί με τα όποια επιπλέον έξοδα αντιστοιχούν σε τζίρο εκτρώσεων κοντά στα 200 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το 80% των εκτρώσεων γίνεται σε ιδιωτικά νοσοκομεία ενώ το 80% των περιπτώσεων διακοπής κύησης δικαιολογούνται ως παλίνδρομη κύηση .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *