Ακόμα με πονάει

Γεια σας,είμαι 19 χρονών και στα 15 μου έκανα έκτρωση.Ήμουν πρώτη λυκείου και δε φανταζόμουν πως μπορεί να πάει κάτι στραβά και να μείνω έγκυος.Ήταν μάιος και όταν το έμαθα έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου.Ευτυχώς είχα το αγόρι μου(ίδιας ηλικίας) δίπλα μου που μου συμπαραστάθηκε αρκετά αλλά κι αυτός δε μπορούσε να κάνει και πολλά.Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να κάνω έκτρωση,πάντα κατέκρινα αυτή τη διαδικασία.Οι γονείς μου όμως ήταν απέναντί μου,ήθελαν να το κάνω οπωσδήποτε,για να μην χαλάσει η εικόνα που είχαν στην κοινωνία.Κάνείς τους δεν λογάριασε εάν εγώ θα ήμουν καλά μετά άπό όλο αυτό.Μετά από ατελείωτους καυγαδες,κλάματα,φωνές και αφού με έκαναν να νιώθω ένα τίποτα κανόνισαν ραντεβού με γυναικολόγο για να με δει και να κανονίσουμε ημερομηνία.Από την γιατρό πήρα ένα χάπι που έπρεπε να το τοποθετήσω στον κόλπο μου κάποιες ώρες πριν την επέμβαση.Έτσι και έκανα.Ο πόνος που ένιωθα δεν περιγράφεται,ένιωθα πως θα πεθανω.Ίσως να ήταν πόνοι γέννας,ίσως αποβολής,ίσως και να πονούσα επειδή σκότωνα το έμβρυο που ήθελε να μεγαλώσει μέσα μου.Σίγουρα όμως άξιζα αυτόν τον πόνο.30 Μαίου 2008 στις 20:00 είμασταν στην κλινική.Θυμάμαι πόσο άβολα ένιωθα όταν μπήκα στο δωμάτιο,ξάπλωσα με ανοιχτα τα πόδια και περίμενα να ετοιμάσουν τα πάντα.Το τελευταιο που θυμάμαι πριν την επέμβαση είναι το αυστηρό βλέμμα του αναισθησιολόγου.Όταν ξύπνησα ήταν ήδη αργά,όλα είχαν τελειώσει,΄πλεόν δεν υπήρχε τίποτα μέσα μου.Ποτέ δεν ξέχασα και δε θα ξεχάσω εκείνες τις ώρες,ποτέ δε θα συγχωρήσω τον εαυτό μου που δεν έκανα κάτι για να σώσω τον εαυτό μου,που τώρα βασανίζεται,και το παιδί μου.Κανέναν δεν +μπορώ να συγχωρήσω.Ακόμα και τώρα μετά από 3 χρόνια το σκέφτομαι και κλαίω,βλέπω μωράκια και λυπάμαι που δεν έχω κι εγώ το δικό μου.Μισώ τον εαυτό μου για αυτό που επετρεψα να γίνει.Ξέρω ότι ποτέ δε θα καταφέρω να το ξεπεράσω,πάντα θα έχω τύψεις.ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΣΟ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΛΕΨΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΡΓΑ.!

Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

6 σχόλια στο “Ακόμα με πονάει”

  1. ακριβως ετσι ειναι κανεις δεν λογαριαζει τιποτα κοιταει ο καθενας το συμφερον του και το ονομα του…δεν σκεφτονται οι γονεις τα παιδια τους…εχω διαβασει πολλες δημοσιευσεις πανω σε αυτο το θεμα και αυτοι που φταινε βασικα ειναι οι γονεις…πρεπει πρωτα να ρωτανε τα παιδια τους εαν το θελουν αυτο το παιδι και μετα αναλογα με την αποφαση τους να την σεβαστουν σε οποια ηλικια και αν βρισκεται…δεν θα σε κατηγορησω για τιποτα…ησουν μικρη και φοβισμενη τωρα που εισαι γυναικα και καταλαβες τι εκανες και τι θα μπορουσες να ειχες κανει αυτο σε κανει ακομα πιο δυνατη και ειναι καλο για να μην ξανακανεις παλι το ιδιο λαθος…ξερω οτι ειναι δυσκολο και οτι ειναι πολυ σοβαρο το θεμα αλλα πρεπει να συνχωρησεις τους γονεις σου οπως ο θεος συνχωρεσε εσενα που ας το πουμε ετσι αφησες να γινει αυτο που εγινε…ηταν καθαρα δικο σου θεμα ομως…και αν οι γονεις σου οχι μονο οι δικοι σου αλλα ολοι αυτοι που βαζουν τα παιδια τους σε αυτη τη διαδικασια…να εισαι σιγουρη οτι θα μας εριχναν και εμας εαν βρισκονταν σε αυτη τη θεση,εμεις που γεννηθηκαμε και ζουμε θα μας αξιζε κατι τετοιο???να μας στερουσαν τη ζωη??οχι!…οταν οι γονεις ακουσουν το : ”μαμα η μπαμπα ειμαι εγκυος” παθαινουν 49 εγκεφαλικα εκεινη την ωρα…οταν ομως περασουν αυτοι οι μηνες και ερθει το μωρακι θα δεις που θα τσακωνονται ποιος θα το πρωτοκρατησει στην αγκαλια του και θα λενε σε ποιον μοιαζει…ολα αυτα χρειαζονται υπομονη και δυναμη τιποτα αλλο…απο κει και περα αφησε τα στο θεο…ο θεος φροντιζει για ολους και για ολα.

  2. Πραγματικά με φοβίζει η ιδέα μιας πιθανής εγκυμοσύνης ακριβως γιατί δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσω. Πάντα νόμιζα ότι το να αποκτίσεις παιδί στην εφηβεία θα ήτανε μια κόλαση, νόμιζα πως θα μπορούσα να το κάνω, αλλά έκανα λάθος. Γιατί κάποια στιγμή η περιοδος μου είχε καθυστερήσει πολύ και΄κανονικά δεν θα επρεπε γιατί έπαιρνα αντισυλληπτικά (και παίρνω ακόμη). Ήταν δραματική η αλλαγή στη συμπεριφορά μου. Έκλαιγα κάθε μέρα και παρακαλούσα το Θεό να μην είμαι έγκυος γιατί θα το κρατούσα. Δεν μπορούσα να μην κρατησω το παιδί μου, το δικό μου κομμάτι, το παιδι του αγοριού που αγαπούσα………. Τελικά δεν ήμουν έγκυος και δεν χρειάστηκε να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Ξέρω πως εκείνος θα με στήριζε αλλά δεν είμαι σίγουρη για την στάση κανενός. Πιστευώ πως οι γονείς μου δεν θα το δεχόταν Μπορεί να ήμουν 18 αλλά και πάλι τους είχα ανάγκη..έπρεπε να σπουδάσω. Είναι απαίσιο να σου λένε τι να κάνεις και πάνω από όλα τι να κάνεις με το δικό σου μωρο..
    Φοβάμαι πολύ να διακόψω τα αντισυλληπτικά γιατί προσφέρουν πολύ καλή αντισύλληψη και με λίγη προσοχή όλα είναι υπό έλεγχο. Τα παίρνω περίπου εδώ και κανένα εξάμηνο.. Πάντως μπορώ να νιώσω τον πόνο του εξαναγκασμού……Πάντα οι γονείς κολλάνε στο τι θα πει ο κόσμος αλλά όχι στο πόσο πολύ καταστρέφουν το παιδί τους. Κια αυτό είναι που πραγματικά διαλύει μια οικογένεια..ακόμα και όταν δεν φαίνεται.

  3. loipon paidia egw fovamai para poli mhn minw egkios gt eimai me ena agori edw arketo kairo kai etoimazomaste na kanoume kapoia pragmata kai epeidi to exw sizitisei mazi tou mou eipe oti tha me stiri3ei oti kai na ginei….afto pou me fovizei omws einai i stash twn goniwn mou dioti an ma8oun oti borei na eimai egkios dn kserw kai egw ti tha kanoun kai oso skeftomai oti borei na meinw egkios kai na paw na kanw ektrwsh trelenomai….ennoeite vevaia pws dn thelw na kanw ektrwsh gt tha exw to paidi kapiou tou opiou agapisa para poli sas parakalw dwste kamia simvoulh gia na 3erw ti tha kanw……

  4. Είμαι έγκυος σε 3 μερες κλείνω δυο εβδομαδες κυησης!!
    Χριστέ μου το παιδάκι ΜΟΥ ζει μέσα μου <3 :''))
    Το εμαθε η θεια μου και μου ειπε πως αν το μαθουν οι γονεις μου θα μου κανουν εκτρωση!! και λοιπόν τι; θα τοσουυς φοβηθω; θα κατσω να μου σκοτωσουν το παιδι;
    να βγάλουν μεσα απο τα σπλάχνα μου ότι πιο ιερό έχω; ΟΧΙ!
    Δεν θα το επιτρεψω θα βρω το κουραγιο και την ΔΥΝΑΜΗ θα παλεψω για ολα!!!
    Δεν ειμαι παιδι απο την στιγμη π κανω σεξ δεν είμαι!!
    Είμαι 17 ετών! Οταν θα γεννησω θα είμαι κοντά στην ενηλικίωση για ποιο λόγο να γίνει έκτρωση;
    Κοπέλα μου γλυκιά εσύ που έγραψες το κείμενο στείλε μου ένα email σου οτιδηποτε σε χρειαζομαι!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *